consultation

اخبار مشاوره

به گزارش مف دا- فسا:

کارگاه آموزشی همتایاران اداره مشاوره و سلامت روان دانشجویان به همت معاونت فرهنگی و دانشجویی و اداره مشاوره و سلامت روان دانشجویان در تاریخ 27 مهرماه1395 راس ساعت 12-8 در سالن حکمت 1 برگزار گردید.

این کارگاه با قرائت قرآن کریم و پخش سرود جمهوری اسلامی ایران آغاز شد.

سپس دکتر مجید نقدی معاونت فرهنگی و دانشجویی دانشگاه ضمن خیر مقدم و اهمیت و اجرای طرح همتایاران اظهار داشت:

در بخش سلامت روان دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی فسا می توان به تلاش برای ایجاد احساس مسئوولیت جمعی، تقویت برنامه ریزی مشارکتی برای رفع و کاهش آسیبهای اجتماعی و همچنین کمک به تقویت فعالیتهای خودجوش در میان دانشجویان اشاره کرد و اجرای این طرح را از ضروریات دانست.

سپس خانم الهام دیده روشن سرپرست اداره مشاوره و سلامت روان دانشجویان ضمن خیر مقدم و بیان اهداف طرح همتایاران سلامت روان دانشجویان بیان داشت: اهداف اصلی طرح همتایاران بهداشت روان، ارتقاء سلامت روان، روحیه سالم و با نشاط دانشجویان و پیشگیری از آسیبها ست.

سرپرست اداره مشاوره و سلامت روان دانشجویان از اجرای این طرح ابراز امیدواری کرد و افزود: اجرای این طرح کمک می کند دانشجویان شاد، با نشاط، فعال و علمی داشته باشیم و این امر با دستان پرتوان دانشجویان همتایار عزیز بهتر تحقق می یابد.

دیده روشن در کارگاه آموزشی گروه های همتایاری سلامت روان به بیان اهمیت اجرای مفاد آئین نامه همتایاران سلامت روان نیز پرداخت و خاطر نشان کرد: دانشجویان فعال و علاقمند به ارائه خدمات عمومی مشاوره ای در این کانون رابط اداره مشاوره و دانشجویان بوده و آموزشهایی خواهند دید.

وی ادامه داد: هدف اصلی این طرح پیشگیری از شیوع آسیبهای روانی- اجتماعی و ارتقای سلامت روان دانشجویان و ارائه خدمات نیمه حرفه ای به هم دانشگاهیان خواهد بود و در حقیقت خدمات همتایاران دانشجو سطح ابتدایی و اول پیشگیری مشاوره را در بر می گیرد تا برخی از مسایل ساده دانشجویان در محیط خوابگاه و دانشگاه حل و فصل شود.

دیده روشن تأکید کرد: اگر همکلاسی و هم دانشگاهی این دانشجویان نیاز به خدمات مشاوره جدی تر داشته باشند توسط این دانشجویان به اداره مشاوره دانشگاه ارجاع داده می شوند.هم چنین اعضای همتایاران موظفند در ارائه خدمات نیمه حرفه ای به دانشجویان به اصول رازداری و محرمانگی اطلاعات و حریم خصوصی و شخصی دانشجویان توجه لازم داشته باشند و ارائه خدمات همتایاران محدود به دانشجویان هم جنس باشد.

وی در ادامه در خصوص آشنایی با علایم شایع اختلالات روانشناختی و شیوه ارجاع آموزشهای لازم ویژه همتایاران سلامت روان را ارائه داد.

سپس خانم طاهره بهرامی کارشناس اداره مشاوره و سلامت روان دانشجویان در خصوص نشانه های اختلالات شایع در دوران دانشجویی از جمله اختلالات روانی (سایکوتیک، نوروتیک) اختلالات مصرف مواد مخدر و عوارض مواد مخدر، همچنین شناسایی علائم این اختلالات آموزشهای لازم را ارائه داد و در ادامه جهت آشناسازی همتایاران با مفاهیم مرتبط با مهارتهای ارتباطی، آموزشهای لازم را بیان کرد.

در انتها اهداء لوح نمادین ابلاغ های دانشجویان به همتایاران سلامت روان دانشجویان صورت گرفت و تبادل نظر گروهی با اعضاء همتایاران جهت تعیین رئیس و دبیر گروه انجام گردید.