معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به مناسبت آغاز سال تحصیلی جدید دانشگاه‌ها در پیامی با تبریك فرا رسیدن سال تحصیلی جدید، بر لزوم توسعه روز افزون تولید علم با توجه به تقارن شروع فصل جدید فعالیت دانشگاه‌ها با ابلاغ سیاست‌های کلی علم و فناوری توسط مقام معظم رهبری تاكید كرد.

به گزارش روابط عمومی معاونت فرهنگی و دانشجویی به نقل از وزارت بهداشت؛ متن این پیام به این شرح است:

«بسم الله الرحمن الرحیم»

به نام خداوند جان و خرد                                      کزین برتر اندیشه بر نگذرد

آغاز ماه مهر و سال تحصیلی جدید را به همه دانشجویان، استادان، پژوهشگران، فناوران، و کارکنان عزیز و ارجمند دانشگاه‌ها، پژوهشگاه‌ها، مراکز آموزش عالی و پژوهشی و پارک‌های علم و فناوری کشور صمیمانه تبریک می‌گویم و تقارن شروع فصل جدید فعالیت دانشگاه‌ها با ابلاغ سیاست‌های کلی علم و فناوری توسط مقام معظم رهبری را به فال نیک می‌گیرم و از محضر ایشان بابت ابلاغ سیاست‌هایی که مسلماً منشا تحولات و تغییرات اساسی در نظام آموزش عالی، تحقیقات و فناوری کشور عزیزمان خواهد بود، صمیمانه تشکر می‌کنم.

دولت تدبیر و امید که برآمده از خواست و رأی اکثریت مردم است، از آغاز تاکنون در پی آن بوده است که فرصت‌های شکوفایی و توسعه علم را در دانشگاه فراهم سازد و از تنگناهای بیرونی و درونی که جایگاه علم را در دانشگاه و نقش دانشگاه را در جامعه تنزل می‌دهند، بکاهد.

لذا ضمن عرض تبریك مجدد فرارسیدن سال تحصیلی جدید و با آرزوی این كه سال جدید، سالی سرشار از امید، نشاط ، تفاهم، همدلی، همزبانی، تحقیق و پژوهش، مشاركت و تعاون، قانون‌گرایی و ارزش‌مداری باشد، در طلیعه‌ی این سال، یادآوری نكاتی را ضروری می‌دانم كه اجمالاَ به آنها اشاره‌ می‌شود:

1- از آنجا كه سال تحصیلی جدید با ابلاغ سیاست‌های کلی علم و فناوری توسط مقام معظم رهبری مقارن شده است، یكی از رسالت‌های جامعه‌ی دانشگاهی در این سال، اهتمام جدی در حوزه‌ی «تولید علم» است. چرا كه بزرگترین سرمایه‌ی هر جامعه‌ای «اندوخته‌های علمی و توانمندی‌های پژوهشی» آن جامعه و وجود دانشمندان بصیر و خودآگاه است که این مهم بستر توسعه اقتصادی درون زا است . از همین رو رسالت اصلی نهاد آموزش عالی كشور، فراهم كردن بستر مناسب برای به فعلیت درآمدن توانایی‌های بالقوه علمی ـ فرهنگی جامعه است.

2- رسالت اصلی دانشجویان عزیز نیز در این سال، جهاد علمی و فتح سنگرهای تحقیق و پژوهش است. تغافل از این مهم و به حاشیه راندن كاركرد آموزشی و علمی دانشگاه – به هر دلیل – ظلمی بزرگ به دانشگاه و دانشجوست. بنابراین باید توجه داشت كه تحقیق و پژوهش و «دانش محوری» باید بعنوان فرایند اصلی در رأس هرم دانشگاه و سایر فعالیت‌ها در طول آن قرار بگیرد.

3- از آنجا كه در اسلام عزیز تعلیم و تربیت و دانشگاه و دانشجو از قداست و ارزش خاصی برخوردار است، بر شما دانشجویان فرض است كه در پاسداشت حرمت دانشگاه و حفظ حریم دانش، نهایت سعی و كوشش خود را به كار بندید. برای تحقق این مهم، پسندیده است كه فعالیت‌ها و حركت‌های فرهنگی ـ سیاسی خویش را با عنایت به منافع و مصالح ملی و در چارچوب قوانین و قواعد و ضوابط موجود دانشگاهی ساماندهی كنید تا متضمن بلوغ و بالندگی سیاسی جامعه باشد.

4- اختلاف سلایق و آراء ـ بخصوص در محیط‌های دانشجویی ـ امری طبیعی و لازمه‌ی روح نقد، گفت‌وگو و پرسش‌گری است. ولی به موازات آن، تقویت سعه‌ی صدر و روحیه تحمل در عرصه تقابل و تضارب آراء و افكار، امری ضروری است. در غیر این صورت، دشمنان به كمین نشسته، با دامن زدن به اختلافات و رو در رو قرار دادن سلائق متفاوت، زمینه را برای بهره‌برداری‌های سیاسی آماده می‌كنند كه غفلت از این نكته اساسی، ممكن است دانشگاه و دانشجو را مبتلا به چالش‌های فرصت‌سوز كند. امید است که با هوشیاری و آگاهی شما ، این ترفند دشمن، نقش بر آب گردد.

در خاتمه با تبریك مجدد سال تحصیلی 94-93 به همه دانشگاهیان، استادان، مربیان، دانشجویان بزرگوار از خداوند متعال می‌خواهم كه این سال را برای جامعه‌ی دانشگاهی ما و عموم ملت شریف ایران، سالی قرین با موفقیت و پیروزی‌های چشمگیر در عرصه‌ی علم و فرهنگ، سال شكوفایی و باروری خلاقیت‌ها و استعدادها و سال بلوغ و بالندگی سیاسی و فرهنگی قرار دهد.

دکتر محمد رضا فراهانی

معاون فرهنگی و دانشجویی