در پی حادثه غم بار و تلخ منا که منجر به کشته شدن بیش از 1300 نفر و زخمی شدن بیش از 2000 نفر از حجاج مسلمان کشورهای اسلامی شد، روابط عمومی معاونت فرهنگی، دانشجویی و امور مجلس وزارت بهداشت بیانیه‌ای بدین شرح صادر کرد: ...

بسم اللّه الرحمن الرحیم

وَالَّذِینَ هَاجَرُوا فِی سَبِیلِ اللَّهِ ثُمَّ قُتِلُوا أَوْ مَاتُوا لَیَرْزُقَنَّهُمُ اللَّهُ رِزْقًا حَسَنًا وَإِنَّ اللَّهَ لَهُوَ خَیْرُالرَّازِقِینَ ﴿حج ۵۸﴾

و آنان كه در راه خدا مهاجرت كرده‌‏اند و آنگاه كشته شده یا مرده‏‌اند قطعا خداوند به آنان رزقى نیكو مى‏‌بخشد و راستى این خداست كه بهترین روزى‏‌دهندگان است.

به یقین حج امسال را باید یکی از تلخ‌ترین و پرحادثه‌ترین مراسمات حج ابراهیمی در تاریخ اسلام نامید. سقوط جرثقیل در بیت‌الله‌الحرام و فاجعه منا در روز قربانی کردن همه هواهای نفسانی و کشته شدن شمار بسیاری از حجاج، فاجعه‌ای بود که به یقین قلب نازنین پیامبر عظیم‌الشأن اسلام (ص)و حضرت قائم آل محمد(ارواحنافدا)ءرا حزین و سوگوار کرد.

در این حادثه مصیبت بار جمع کثیری از امت محمد مصطفی صلى اللّه علیه و آله و سلم و پیروان ابراهیم حنیف به دلیل اهمال و سهل انگاری مجریان و مسئولان برگزاری مراسم، با خون پاک خود غسل کرده و با "لبیک اللهم لبیک" گویان به دیدار معبود و مقصود خود شتافتند.

مسلماً ادعای عمل نکردن گروهی از حجاج به دستور العمل‌های مربوط به برگزاری مراسم و متهم کردن حجاج آفریقایی به بی نظمی از سوی حکومت آل سعود نه تنها امری ساده لوحانه و غیر قابل قبول است، بلکه؛ بیش از پیش عدم کفایت و درایت این خاندان را در برگزاری بزرگترین مراسمات و اجتماعات مسلمانان را اثبات می‌کند.

بی تردید حوادث غم‌بار حج 94 که به تحقیق اولین اتفاق رخ داده در طول تاریخ مراسم حج نیست،)تاریخچه حوادث خونین حج(ضرورت همفکری، توجه و مشارکت همه کشورهای مسلمان جهت جلوگیری از وقوع حوادث مشابه را می‌طلبد.

معاونت فرهنگی، دانشجویی و امور مجلس وزارت بهداشت ضمن اعلام همدردی با بازماندگان همه شهدای فاجعه منا، این حادثه اندوه‌بار را به همه بازماندگان و عزاداران تسلیت عرض نموده و غفران واسعه الهی را برای جانباختگان و شفای عاجل برای مجروحان این حادثه از درگاه حضرت حق مسألت دارد.

روابط عمومی معاونت فرهنگی، دانشجویی و امور مجلس وزارت بهداشت