به گزارش مف دا-فسا:

در نخستین روز از اردوی جهادی، جهادگران از ساعت ۱۴ در سه تیم ۱۵ نفره در روستاهای سوخسو رحیمی، سوخسو انقلاب و پرسه سو سفلی مستقر شدند و به ارائه خدمات بهداشتی پرداختند

در این روز بیش از ۳۰۰ نفر مورد غربالگری قند خون و فشار خون قرار گرفتند و خدمات مشاوره‌ای ارائه و ثبت شرح حال آنها انجام شد. معاینه دهان و دندان توسط دانشجویان دندانپزشکی و ارائه توصیه‌های بهداشتی در زمینه دهان و دندان از دیگر خدمات ارائه شده در نخستین روز  بود.

در دومین روز از اردوی جهادی،  جهادگران در روستاهای تکله قوز، بشدره و راستقان مستقر شده‌اند و ادامه خدمات روز گذشته را به روستائیان این مناطق ارائه می‌دهند.

گفتنی است توزیع خمیر دندان و مسواک نیز در برنامه‌های امروز گنجانده شده است و از فردا خدمات درمانی دندانپزشکی نیز به روستاییان ارائه می‌شود.

بر پایه این گزارش جهادگرانی از دانشگاه‌های علوم پزشکی در قالب هشت گروه متشکل از سه پزشک، ۲۴ پرستار، دو نفر PHD مامایی، یک نفر PHD پرستاری، یک نفر PHD بهداشت باروری، دو نفر داروساز، دو نفر کارشناس علوم آزمایشگاهی، یک نفر روانشناس و سه دندانپزشک به مدت چهار روز در ۳۸ روستا و خانه بهداشت مستقر هستند و به مردم منطقه خدمات بهداشتی و درمانی ارائه خواهند دارد.

لازم به ذکر است شهرستان راز و جرگلان شامل سه بخش، ۸۰ روستا و هفت مرکز درمانی و فاقد بیمارستان است و کلیه بیماران نیازمند به جراحی به بیمارستان شهرستان‌های دیگر که کمترین فاصله آنها با این شهرستان ۹۰کیلومتر است، اعزام می‌شوند.

بعد از استان سیستان و بلوچستان، خراسان شمالی بیشترین آمار زایمان و بالاترین مشکلات را در رابطه با بهداشت و درمان دارد.

جایگاهی که برای استقرار اردوی جهادی انتخاب شده است ۱۲۰کیلومتر با اولین بیمارستان فاصله دارد و این منطقه مرزی بالاترین جمعیت یعنی۵۹ هزار و ۱۷۷ نفر را داراست که با کمترین امکانات بهداشتی و حتی بدون به‌ورز روستایی به سر می‌برند.

گفتنی است در این اردوی جهادی آقای آرمین فریدونی دانشجوی رشته کارشناسی اتاق عمل و آقای ابراهیم نظری فر دانشجوی رشته کارشناسی بهداشت عمومی حضور دارند.