اخبار دانشجویی

در این جلسه که امروز در سالن امام جواد وزارت بهداشت برگزار شد، دکتر محمدرضا فراهانی معاون فرهنگی، دانشجویی و امور مجلس وزارت بهداشت، دکتر نژادجواد مدیر کل فرهنگی وزارت بهداشت، معاونان فرهنگی و دانشجویی دانشگاه‌های علوم پزشکی اهواز، مشهد، کرمان، شیراز و شهید بهشتی، رئیس صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت و قائم مقام معاون آموزشی وزیر بهداشت حضور داشتند.

در این نشست دکتر نژادجواد مدیر کل دانشجویی وزارت بهداشت در سخنرانی خود به اهمیت شوراهای صنفی و استقبال دانشگاه‌ها از موضوع شهردار خوابگاه اشاره کرد.

وی با ذکر این نکته که علیرغم ابلاغ نشدن دستورالعمل شهردار ۸۷ شهردار خوابگاه مشغول به فعالیت شده‌اند، اذعان داشت: تشکیل شوراهای صنفی و واگذاری خوابگاه‌ها به شهرداران اتفاق مبارکی است چرا که دانشجویان مشکلات خود را بهتر می‌شناسند و بر اساس این شناخت بهتر می‌توانند در جهت رفع مشکلات برنامه‌ریزی کنند و نیازهای دانشجویان را پیگیری کنند.

طبق اعلام وی در جلسه‌ای با حضور وزیر بهداشت و همه دبیران شوراهای صنفی از دستورالعمل شهردار خوابگاه رونمایی خواهد شد.

در ادامه این گردهمایی سینا سعیدی دبیر مرکزی شورای صنفی دانشگاه علوم پزشکی کرمان و نماینده کمیته رفاهی به نمایندگی از دیگر دانشجویان به طرح مشکلات و مسائل صنفی و رفاهی دانشجویان پرداخت.

عدم توزیع صبحانه و نبود میوه و سبزی در وعده‌های غذایی در برخی دانشگاه‌ها، تک منویی بودن غذا، استفاده از ظروف نامناسب در برخی سلف سرویس‌ها، مشکلات ایاب و ذهاب و نبود اینترنت رایگاه در برخی خوابگاه‌ها و درخواست برای صنعتی شدن آشپزخانه‌ها و افزایش مبلغ وام و تخصیص تسهیلات برای دبیران شوراهای صنفی از مهمترین مواردی بود که این دانشجو به آنها اشاره کرد.

دکتر فراهانی معاون فرهنگی، دانشجویی و امور مجلس وزارت بهداشت در این جلسه با تاکید بر اینکه مشارکت دانشجویان تنها راه رسیدن به موفقیت در اداره حوزه فرهنگی و دانشجویی در دانشگاه‌هاست، گفت: این بی‌مهری بزرگی است که دانشجویی دغدغه اجتماعی داشته باشد و بخواهد کمک کند اما از طرف دانشگاه همکاری و حمایتی از او صورت نگیرد. اگر  احساس می‌کنید در دانشگاه‌ها معاونان فرهنگی و دانشجویی جایگاه لازم را برای شما به عنوان فعالان شورای صنفی قائل نیستند با ما در میان بگذارید تا ببینیم مشکلشان چیست و با گفتگو مساله را حل کنیم.

دیگر سخنران این گردهمایی حجه الاسلام دکتر مهدی ابراهیمی معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی مشهد بود که شورای صنفی را مظهر تعامل و همکاری دوستانه و صنفی دانست و گفت: از شما دانشجویان فعال در شوراهای صنفی می‌خواهم که به سازماندهی و ساماندهی خواسته‌ها و مطالبات دانشجویان بپردازید. این مطالبات، پراکنده و در برخی موارد متناقض هستند، ساماندهی آنها باعث می‌شود بهتر بتوان مشکلات را حل کرد. مطالبات پراکنده هیجان ایجاد می‌کند و از این نظر وظیفه سنگینی بر عهده شماست.

وی تاکید کرد: وقتی دانشجو هم در برنامه ریزی و هم در اجرا مشارکت می‌کند کار مدیران دانشگاه نیز راحت‌تر می‌شود. البته این مشارکت باید هدایت شده و بر اساس امکانات و شرایط باشد.

دکتر محمدرضا حق شناس معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی مازندران نیز در این جلسه به برخی چالش‌های اساسی حوزه دانشجویی اشاره کرد و گفت: واقعی نبودن سرانه دانشجویی و نقصان در چارت سازمانی از جمله مشکلات حوزه دانشجویی است که پیشنهاد می‌شود با حمایت بیشتر صندوق رفاه و واقعی کردن سرانه دانشجویی بتوان برخی مشکلات را حل کرد.

وی در ادامه اظهار داشت: دانشجویان برای کسب موفقیت نیاز به امکانات خوابگاهی مناسب، برنامه رفاهی و تغذیه‌ای مناسب و نیاز به نفریحات سالم دارند که این امور در حیطه معاونت فرهنگی و دانشجویی است و لازمه پرداختن به آنها واقعی شدن سرانه‌هاست.

در ادامه این گردهمایی دو جلسه پرسش پاسخ با حضور مدیر کل دانشجویی وزارت بهداشت، معاونان فرهنگی و دانشجویی دانشگاه‌ها، رئیس صندوق رفاه دانشجویان و قائم مقام معاون آموزشی وزارت بهداشت برگزار شد.

در جلسات پرسش و پاسخ که تا بعد از ظهر به طول انجامید دانشجویان مشکلات رفاهی و آموزشی خود را با مسئولان مطرح کردند.

گفتنی است در این گردهمایی آقای شهاب مجیدی دبیر شورای صنفی دانشجویی دانشگاه حضور داشت.